Karl-Mats Bodestad, Ordförande för Moderaterna i Värnamo kommun

Tobias Pettersson

Ledamot Kommunstyrelsen
Ledamot Kommunfullmäktige

Tobias Pettersson, 28år, Värnamo/Dannäs 

– Föreningsordförande för Moderaterna i Värnamo kommun
– Ledamot i kommunfullmäktige
– Ledamot i kommunstyrelsen
– Ledamot i länsförbundsstyrelsen för Moderaterna i Jönköpings län

Hur började ditt intresse för politik?

När jag var 16 år började jag arbeta extra i butik, innan dess hade jag självklart tagit varje möjlighet som gavs för att tjäna mina egna pengar, som liten sålde jag såväl egenplockade blommor till grannarna,  jultidningar, Göteborgsposten och såklart fick jag göra sysslor i hemmet för att förtjäna min veckopeng. Jag har respekt för pengars värde och tänker
alltid över mina investeringar och inköp. 

Det var när jag fick min första lön som jag insåg hur mycket av mina tjänade slantar som gick till skatt. Skatt som skapar välfärd och bidrar till det gemensamma, men skatt som enligt mig även gick till helt fel saker och där politiken prioriterade fel.

Att använda sina egna pengar rätt är viktigt men att använda andras pengar rätt är ännu viktigare. 

Varför är du medlem i Moderaterna?

När moderaterna och Alliansen förlorade riksdagsvalet i september 2014 var det dags! Jag tog kontakt med den lokala styrelsen för Moderaterna i kommunen och blev snart engagerad i Moderata ungdomsförbundet. 2014 började min politiska bana och även om många och långa möten ibland kan slita så är möjligheten att skapa förändring det som driver mig att fortsätta.

Jag har alltid sett mig själv som en liberal person men har under de senaste åren börjat inse
att kombinationen av liberalism och konservatism i lagom dos är den bästa ideologin för samhället.

Med tydligt fokus på individen och allas lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter är moderaterna partiet för alla, det är också den främsta anledningen till att jag blev medlem i Moderaterna.

Jag drivs av möjligheten att skapa förändring! Jag har alltid gillat kreativt skapande och drivs av nytänkande. Jag tror att allt handlar om att göra rätt sak i rätt tid, oavsett om det handlar om politik, arbete eller privatliv.

Jag har nu varit ordförande för Moderaterna i Värnamo kommun i 5 år och ångrar inte att jag tackade ja när jag fick frågan om att axla rollen som ordförande. Mitt mål som ordförande för Moderaterna i Värnamo kommun är att vår förening ska växa, att fler ska våga och vilja ta ställning för förändring som alltid utgår ifrån individen, men  också att alla som valt att bli medlemmar ska känna att man är med och bidrar oavsett hur mycket eller lite man vill engagera sig!

Jag brinner extra mycket för utbildnings- landsbygds- och företagspolitik!

Kontakt mig gärna för att bli medlem eller om du har synpunkter som kan
bidra till arbetet för ett bättre samhälle för alla!

Tobias Pettersson
Föreningsordförande
Moderaterna i Värnamo kommun

Andra personporträtt