Agnes Johansson, Utbildningsansvarig

Agnes Johansson, Värnamo 

– Ledamot i kommunstyrelsen, Värnamo kommun
– Ledamot i kommunfullmäktige, Värnamo kommun
– Ledamot i föreningsstyrelsen, Moderaterna i Värnamo kommun
– Ledamot i arbetsutskottet för Moderatkvinnorna i Värnamo kommun
– Vice ordförande för Öppna moderater i Jönköpings län

– Hur startade ditt intresse för politik? 

Jag blev intresserad av politik redan på högstadiet då vi fick börja att diskutera olika samhällsfrågor på SO-lektionerna och det för första gången blev tydligt för mig att alla inte delade min övertygelse om hur saker och ting borde fungera. När metoden för att få personer runt omkring mig att hålla med om mitt synsätt visade sig vara att diskutera och argumentera (någonting jag alltid gjort till min omgivnings förtret) så vad jag snabbt såld och politiken har sedan dess varit ett naturligt inslag i min vardag.

– Varför är du medlem i Moderaterna? 

Jag gick med i Moderaterna 2011, i samband med att jag började på gymnasiet. I första hand var det frihetliga frågor som lockade mig till just Moderaterna. Rätten att älska vem man vill, rätten att få bestämma mer om sitt liv istället för att låta staten göra det, friheten att ha ett jobb att gå till och att förvalta mer av sin intjänade lön. Dessa frågor är fortsatt mina hjärtefrågor men de har även fått sällskap av andra frågor där Moderaterna för mig är det självklara valet, som fortsatt bruk av kärnkraft, jämställdhetspolitisk som inte förblindas av kvotering och en syn på brott och straff som sätter brottsoffrets rättigheter i centrum istället för att premiera förövaren.

– Vilka är dina drivkrafter? 

Min drivkraft politiskt kan delas upp i två olika delar. Jag är fortsatt ”debatt-törstig” och uppskattar att vända och vrida på olika samhällsproblem. Jag har mina frihetsfrågor som driver mig rent ideologiskt där rätten att styra mer över sitt eget liv innefattar många av mina olika hjärtefrågor. Jag drivs helt enkelt av att få diskutera olika frågor och tycker genuint att det är roligt med politik. Samtidigt har jag ett driv som är tätt sammankopplat med Värnamo. Jag älskar att bo i Värnamo och planerar inte att någonsin flytta härifrån, det gör att jag i ren självbevarelsedrift önskar att staden ska utvecklas i en så Moderat riktning det bara är möjligt. Jag tycker att det är fantastiskt att få vara med och argumentera för hur Värnamo som stad kan bli bättre och att i kommunfullmäktige eller kommunstyrelse få påverka staden i rätt riktning, en att-sats i taget, ser jag som en ynnest.

Andra personporträtt